Verslag Herfstkamp 2018 door Tian Ming

Het herfst kamp in Brouwersdam (20 t/m 24 oktober 2018) was heel gezellig en leuk.
We hebben lange dagen gemaakt en konden elke dag goed zeilen.
De eerste 2 dagen was er iets minder wind maar de dagen daarna was er een stevige wind. Ik vond het leuk om in verschillende weersomstandigheden te varen. En we hebben een paar keer zeehonden gezien. 
Herfstkamp 2018 1

Naast het zeilen hebben we in de ochtenden aan wal gesport en in de avond video analyses van onszelf bekeken.
Dat was heel leerzaam.
Er waren een paar zeilers die elke avond heel braaf hun huiswerk maakten! 

Herfstkamp 2018 5JPG
Herfstkamp 2018 2

Dit was het eerste kamp met het nieuwe Famed Coach 4 Sailing Team, met 4 nieuwe leden: Hieke, Zeb, Bas en Marijn.
Er waren ook 2 invites: Olle en Arne. Arne was de laatste dag jarig! Hij is 9 geworden en dat hebben we gevierd met een taart (dankjewel Arne:-) ).
Surfcentrum Brouwersdam is een leuke plek met lekker eten. 

Herfstkamp 2018 4

Ik vond het een heel geslaagd kamp want het was gezellig en we hebben ook veel kunnen varen!

Herfstkamp 2018 3


Afgelopen weekend was alweer de laatste OCN Selectiewedstrijd en daarbij ook het laatste evenement van het FamedCoach4SailingTeam 2017-2018.

We hebben we een leuk, enthousiast en succesvol team gehad met veel trainingsdagen en mooie wedstrijdresultaten! 
De zeilers trainden hard en werkten aan hun persoonlijke doelstellingen.
Teamleden selecteerden zich voor de WK en EK Optimist:
Hidde is naar het WK gegaan en op het EK waren de teamleden Olaf, Victorine, Signe.

Op de nieuwe OCN Selectiestand 2018 staan nu 8 FamedCoach4SailingTeam-zeilers in de Top 20.
Op de OCN Benjamin 2018 lijst staan 4 zeilers in de Top 5.
Wat een geweldig resultaat!        

Het team ging zo goed omdat we niet alleen keihard trainden, maar ook samen heel veel plezier hadden.
7 van onze zeilers hebben van de OCN een uitnodiging voor de Kernploeg ontvangen en 4 zeilers voor de Jeugdploeg. Geweldig! Nieuwe Optimisten teams worden nu geformeerd en zeilers gaan kiezen voor een team.

Langs deze weg wil ook alle commissieleden, (event)ouders en Marja bedanken voor hun inzet voor het team. De RIB begeleiders dank ik duizendmaal voor hun inzet en opvang van de zeilers op het water.

Sponsoren Famed (hoofdsponsor), Hofman Bouwgroep, Ernst & Young, Feadship, Sailcenter en de Lijnenspecialist hartelijk dank voor jullie ondersteuning!

Team van zeilers, zeilsters, ouders, broertjes, zusjes, bedankt voor een mooi en gezellig jaar.
Ik heb genoten!  

Han Beverwijk, als trainer van het FamedCoach4SailingTeam 2017-2018.

 Nieuws11 10 2018oktFamedCoach4SailingTeamBraassem
De traditionel teamfoto altijd gemaakt na de OCN A / B Selectie wedstrijd en bekendmaking OCN KP en JP bij WV Braassemermeer.

Nieuws11 10 2018steigerFamedCoach4SailingTeamBraassem

OCN Selectiestand 2018:
http://scoring.sailing.today/app/results-v1.html?event=OPTIMIST_RANKING_NED_OVERALL_2018

OCN Selectiestand Benjamin 2018, lijst Optimist Benjamin 2018
http://scoring.sailing.today/app/results-v1.html?event=OPTIMIST_RANKING_NED_BENJAMIN_2018

Selectiestanden 2018 Optimist Club Nederland, Overall Ranking OCN 2018:
http://optimist.nl/wedstrijdzeilen/ocn-selectiestanden/


 

 

Door Olaf Ganzevles 

Signe, Victorine en ik (Olaf) hebben het Europees Kampioenschap gevaren. Verder in het Nederlandse team zaten 11 andere (14 in totaal). Over het hele evenement waren er ongeveer 260 zeilers. Ik heb mij als 2e geselecteerd in Nederland voor het EK. Ik ga vertellen hoe dat allemaal ging! 
Afbeelding1
Het EK in 2018 mocht Nederland organiseren. Dat was in Scheveningen. Dat deden ze zodat het tegelijk was met de Volvo Ocean Race. Voor het EK op zaterdag hadden we 2 dagen voor het meten en trainen. Het meten ging bij ons niet heel voorspoedig. Niet iedereen had alle spullen voor elkaar. Eigenlijk zouden we nog gaan trainen, maar er stond super veel wind, dus we mochten van de havenmeester niet naar buiten. Behalve op zaterdag. Toen zijn we een lange dag op het water geweest. Matías Capizzano heeft veel supergave foto’s gemaakt. 
Afbeelding2
Afbeelding3
Afbeelding4
Ik had natuurlijk ook doelen gesteld. Mijn eerste doel was om in de Gold fleet te komen. Toen dat gelukt was waren mijn doelen om in de top 40 van Europa te komen. Dat is precies gelukt, ik ben namelijk 40e geworden! Ik wilde ook heel veel leren om op stroom te varen en met veel wind op zee te varen. Een ander doel was om veel plezier te maken en nieuwe buitenlandse kinderen te leren kennen. Dat is ook gelukt. 

Ik heb geleerd om op stroom te varen met veel wind en met weinig wind. Ook heb ik veel geleerd om met de super hoge golven te varen met weinig wind. Dat vond ik eerst nog wel heel moeilijk! 

Op zondag was de finish van de Volvo Ocean Race. Echt super gaaf! We hebben DongFeng zien winnen, Mapfre 2e zien worden en Brunel die als 3e finishte! We zijn met zijn alle bij het Volvo Ocean dorp wezen kijken, veel leuke spelletjes gedaan en veel plezier gemaakt. 
Afbeelding5
Afbeelding6
Van maandag tot en met vrijdag waren ‘race days’. We hebben veel races gevaren. Helaas ging dat door de stroming soms wat moeilijk. Maandag waren we tot 19:00 op het water. Andere dagen waren we juist weer vroeg van het water. Het waren wisselvallige dagen. 
Afbeelding7
Vrijdag was de laatste ‘race day’ en ook de prijsuitreiking. Alex Demurtas, een Italiaan heeft het jongens-EK gewonnen. En een Spanjaard was 2e geworden. Ik (Olaf) ben 48e in de gold geworden (overall) en 40e in de gold (alleen Europeanen). Ook heb ik op woensdag een 1tje gevaren! Ik heb gemerkt dat iedereen die daar voorin vaart super fanatiek en goed is. Het was lastig om mijn 1e plek te behouden! Bij de meisjes was Victoria Charata Mackinnon (ARG) de beste. Signe is 20e van de meisjes in de silver fleet. Victorine is 21e van de meisjes in de silver fleet geworden. 

De sfeer in het team was heel erg leuk en gezellig. We hadden veel lol met elkaar en we deden heel veel dingen samen na het zeilen. We gingen samen eten bij de grote witte tent. Voor het EK heb ik Annemiek Bes (crew van Scallywag) gemaild of ik langs mocht komen op Scallywag. Dat vond ze superleuk! Ze zei toen dat ik mijn hele team mee mocht nemen. We waren toen met zijn allen op Scallywag geweest. Daarnaast had 1 van de moeders ook nog geregeld dat we een rondleiding op Brunel kregen (dat kan je hierboven zien!!) 

Het EK teamzeilen in Lago di Ledro

Daarnaast heb ik mij samen met Signe (ook uit ‘t FamedCoach4SailingTeam) en Annemijn en Hidde gekwalificeerd voor het EK Teamzeilen in Lago di Ledro (bij Riva in Italië). We hadden Shannen als coach. Signe en Hidde waren al in Garda geweest voor de Ora cup, maar Annemijn en ik nog niet. Ik was samen met Shannen en Annemijn naar Verona gevlogen. Mijn ouders en Annemijns ouders waren niet mee. Toen we waren aangekomen en de auto hadden, zijn we naar Garda gereden en hebben we bij Hidde gelogeerd. De volgende dag zijn we naar Ledro gegaan. Toen waren we al met zijn 5en! 
Afbeelding8
Zoals ik al zei was het EK Teamzeilen in Lago di Ledro in Italië. Dat licht ongeveer 20 kilometer bij het Gardameer vandaag. Netzoals Garda is dat een bergmeer. 

We hadden een erg leuk team, maar we varen nog niet zo lang samen. We hadden geen erg hoge verwachtingen. In totaal deden er 16 teams uit 16 verschillende landen mee. Ons doel was om bij de top 12 te komen. Dat is ruim gelukt! We zijn 8e geworden! Daar waren we natuurlijk heel erg trots op!
Afbeelding9
We hebben heel veel ervaring opgedaan over het teamzeilen. We hebben alle 4 weer veel goede nieuwe dingen geleerd die we ook kunnen toepassen in ‘normaal’ zeilen. 

Al met al was dit ook een prachtig evenement waar we veel van hebben geleerd. Hoewel beide EK’s niet met het FamedCoach4SailingTeam waren is dat toch een heel goede start geweest om op deze EK’s terecht te komen en er goede resultaten te halen.

Dank je wel, Han en Famed!

Door Lars Jansen

Het open Belgische kampioenschap (15-16 september) was een supergezellige wedstrijd.
Er was genoeg wind en niet al te hoge golven. Het was leuk om weer eens op stroom te varen en in plaats van alleen de wind ook te moeten letten op wanneer de stroom omdraait of harder of zachter wordt.
OBK2018 1
Het team heeft ook goed gepresteerd, Olaf is 2egeworden en Bart 8e. Ik zelf ging niet goed. Ik voer wel een paar goede wedstrijden maar die verpestte ik in het laatste kruisrak en toen het een keer allemaal goed ging in de race had ik een BFD (dat betekent dat je na 1 minuut over de lijn was en dan telt je race niet mee) maar volgende keer beter. Het was dus een leuk event, goed georganiseerd en we hebben veel plezier gehad. 
OBK2018 2
Lars Jansen

De Ora Cup Ora 2018
Door Ruud Wiegersma

We, mijn ouders en ik, vertrokken vrijdag 3 augustus heel vroeg en sliepen in een soort herberg op de Brennerpas. Toen we de volgende dag in Arco op de camping Arco Lido aankwamen was het super heet en we hadden daarnaast ook nog eens een campingplek in de zon. 

Garda1
De volgende dag kon ik lekker uitslapen want de training met Han begon pas zondag om 1 uur omdat dan de Ora opsteekt, dat is een wind die ontstaat doordat de Dolomieten (de bergen) warm worden en daar de lucht opstijgt en die wordt aangevuld door de lucht van boven het Gardameer. Elke trainingsdag trainden we aan een andere kant van het meer. 

Garda3
Bij de wedstrijd op zaterdag 11 augustus zat ik in groep geel. Mijn groep had de eerste dag 3 wedstrijden gevaren terwijl alle andere groepen er maar twee hadden. Dus zou ik de tweede dag als allerlaatste starten, maar helaas moesten we  de hele dag op wind wachten die uiteindelijk niet kwam. Dus besloot het comité om de laatste dag op de Pelèr  te starten, dat is de noordelijke wind s’nachts en s’ochtends, die precies andersom werkt als de Ora. Uiteindelijk heeft mijn groep nog 1 race kunnen varen en heeft iedereen uiteindelijk 4 races gevaren. 

Garda2
Van ons team  heeft Victorien het best gepresteerd met een 99e plaats daarna ik met een 115e plaats daarna Bart met een 119e plaats daarna Signe met een 175e plek en Tian Ming op de 207e plek van de in het totaal 380 junioren.

Helaas was ik niet bij de laatste twee dagen training geweest na de wedstrijd van 3 dagen, maar ondanks dat heb ik het heel leuk gehad in Garda.

Groetjes van Ruud Wiegersma

Onze Sponsors

Adverteerders

Sponsor ons gratis!

SponsorKliks, gratis sponsoren!