3-4 februari 2018, Blocq van Kuffeler 
Verslag door Olaf en Lars Ganzevles

In het weekend van 3 en 4 februari heeft het FamedCoach4SailingTeam getraind in Almere bij de watersport vereniging Blocq van Kuffeler. 

Samen met papa en mama varen Olaf, Thijs en Lars al sinds hun geboorte met de grote boot (een X-35) uit deze haven. Lars en Thijs hebben er ook met de club optimisten gevaren. Nu, 5 jaar later komt het FamedCoach4SailingTeam hier trainen. Super leuk om hier weer eens in de optimisten te varen!

In het weekend van 3-4 februari trainen we voor het eerst in 2018. We hopen op een super goed jaar met een aantal teamgenoten naar het Europees Kampioenschap.

We beginnen de voorbespreking op zaterdag om 11:00. Er is niet heel veel wind, 7 knopen. Het team is niet compleet. Het team is met zijn 8en. Han verteld over de schriften, er moet meer en duidelijker in worden geschreven. De focus lag op snelheid en de materialen. Allemaal schrijven we in de computer van Han onze materialen en ons gewicht op. Han kan zo kijken of wij de goede uitrusting hebben.

We zijn het water op gegaan en hebben 2 korte maar krachtige sessies gedaan. Tijdens de pauze hebben de gastouders ons goed verzorgd, ze hadden lekker warme kippensoep en een broodje knakworst in de Blocqhut klaargemaakt!

We hebben veel starts geoefend waarbij je moest focussen op een goede plek en veel snelheid na de start.
Ook waren er veel leuke slaapfeestjes! 😉

Op zondag was de voorbespreking om 10:00. Het was 0˚C. En er stond windkracht 5-6. Brrrrr!

We moesten aandachtspunten voor aan de wind opschrijven.

‘De belangrijk voor veel wind’ aandachtspunten moesten ook opgeschreven worden. We hebben veel theorie gedaan omdat het te koud was en er veel wind stond. Han heeft hele goede tips aan ons gegeven voor bij de volgende veel wind training of wedstrijd.

6 bikkels kozen ervoor om alsnog te varen! Ze hebben heel hard gebikkeld om niet om te slaan! Allemaal gelukt. De nabespreking was kort maar krachtig. 

Na de nabespreking ging iedereen zijn boot opladen voor het grote avontuur naar Palamos, Spanje en Bandol, Zuid-Frankrijk! 4 boten gingen op de trailer van Han. De rest nam de boot zelf mee of deed hem in de trailer bij teamgenootjes.

Het team is super blij dat ze de Blocqhut tot hun beschikking hadden!
Heel erg bedankt Blocq van Kuffeler!

Groeten,
Olaf en Lars

Verslag door Signe Brinkert.

Afgelopen weekend trainden we in Loosdrecht, bij de Vrijbuiter. Het was de tweede keer dat ik daar was. Er is een heel mooi clubhuis. ’s Ochtends kregen we de teamkleding. Dat zag er heel cool uit. Na het optuigen lag er nog steeds een laagje ijs. Lars Jansen ging als eerste ijsbreker het water op. Het gaf een apart geluid als je erdoor heen voer en je ging een stuk langzamer! Op het meer was geen ijs en we hebben superleuk getraind, met veel startjes.

IMG 20171216 WA0002

Tussen de middag gingen we aan de kant lunchen en toen kregen we van de eventouder lekkere pasta om warm te worden. 
“s Middags heeft Han weer veel video’s gemaakt. Die gingen we zondag bekijken.

IMG 20171216 WA0003

Zondagochtend was het op de weg naar Loosdrecht super glad en er was een code Oranje afgegeven.  We hebben onze bootjes opgetuigd maar toen we naar het water ging kijken was het hele meer bevroren! Balen! We hebben stokken gepakt en geprikt hoe dik het ijs was. Bijna 1 centimeter. Te dun om te schaatsen maar teveel om te zeilen! We hebben de hele dag theorie gedaan. Je mocht zelf een onderwerp kiezen om even over te praten. We hebben ook het trainingsprogramma doorgenomen en binnen spieroefeningen gedaan. Tussendoor gingen we buiten spelen en chillen en heel veel foto’s maken met onze nieuwe teamkleding.

Om 16.00 uur hebben we met z’n allen de boot van Han uit het water gehaald. Onze ouders hadden onze bootjes al afgetuigd Relaxed!! Het was een geslaagd weekend.

Fijne kerstdagen alvast.
Groetjes Signe Brinkert

NED 3240
IMG 20171217 WA0034

Verslag van Lars Ganzevles
Training bij de Vrijbuiter 9 en 10 december 2017

Vandaag kregen we onze team jassen en team tassen! Het was super mooi! 

kleding

We trainden bij de Vrijbuiter in Loosdrecht. Er was een lekker windje ong. 15 tot 20 knopen. Het was een beetje shifty maar wel erg lekker! We konden goed werken aan onze leerpunten. We hebben de fysieke oefeningen gedaan, we hebben op het water getraind en we zouden theorie gaan doen. Die fysieke oefeningen moeten we ook in de Kerstvakantie doen... :-)

Lars2

We gingen naar de kant om te lunchen, we hadden een hele lekkere tomatensoep en we gingen even lekker chillen!

Daarna gingen we bespreken wat we zouden gaan doen in de middag. We gingen het water weer op dat was omdat het zaterdag nog goed was. Zondag zou het hard gaan sneeuwen en harder gaan waaien en dat klopte. Zaterdag middag hadden we al besloten dat we zondag niet zouden gaan, dat was een goede beslissing. Iedereen heeft veel sneeuwpret gehad!

kaart

Fijne feestdagen!

Lars Ganzevles

NED 3064

Verslag door Thomas de Graaf:

Afgelopen weekend was op de kralingse plas in Rotterdam De Boterletter (2,3 december).
Zaterdag was het ijskoud en Hidde van de Meer verkocht toen handwarmers en touwtjes ook was het mistig dus was er uitstel.

Sint
Gelukkig kwam Sinterklaas op bezoek met een piet en lekkere pepernoten, volgens mij is de hele zak leegegaan!

boten2
Uiteindelijk konden we toch het water op. De optimisten starten als laatste. Toen we uiteindelijk in een wedstrijd zaten begon er helaas weer meer mist te komen en werd de wedstrijd ingekort. We voeren die dag maar één wedstrijd. 

Zondag was er geen mist dus we konden zonder uitstel meteen het water op.
We hebben toen 2 wedstrijden gevaren de laatste wedstrijd nam de wind wat af. Natuurlijk heeft er net als vorig jaar weer iemand van Famed gewonnen dit jaar was dat Olaf Ganzefles.

Het was een hele leuke, gezellige maar ook moeilijke wedstrijd en ik heb nu al zin in volgend jaar.
Oh ja, en de boterletter smaakte heerlijk.

Geschreven door Thomas de Graaf, NED 3303.

Olaf Ganzevles wint de 53e editie van de “Boterletter” in Rotterdam.
Traditiegetrouw sluiten we het Optimisten wedstrijdseizoen af in Rotterdam met de Boterletter op de mooie Kralingseplas. Deze wedstrijd wordt al sinds 1965 het laatste weekend voor Sinterklaas gehouden en er doen gemiddeld zo’n 250 boten mee uit verschillende klassen.

Het begon zaterdag met wachten. Wachten op wind en op dat de mist zou verdwijnen. Uiteindelijk konden we maar 1 race varen. Zondag was het iets beter, iets meer wind en geen mist.
Vanaf het begin was het al duidelijk dat Olaf er heel goed bij zat, hij begon zaterdag met een 3e plek, maar kwam zondag pas echt op gang door twee keer een 1 te varen.

Uiteraard zijn wij super trots op Olaf en blij voor hem met deze mooie overwinning.
Maar ook de rest van het FamedCoach4SailingTeam heeft zeer goed gepresteerd tijdens deze koude winterwedstrijd:
Olaf 1e, Bart 14e, Jeroen 15e, Thomas 17e, Victorine 18e, Lars Jansen 19e, Floris 20e, Signe 31e, Ruud 39e,
Lars Ganzevles 44e, Hidde 49e en Tian Ming 61e.

Han en Olaf

Onze Sponsors

Adverteerders

Sponsor ons gratis!

SponsorKliks, gratis sponsoren!